Candidoza, desi poate ca nu este constinetizata la nivel macro, ca fiind o afectiune serioasa, este de fapt un dezechilibrul al florei vaginale. Acest dezechilibru poate fi cauzat din interior sau de factori externi. Factorul intern este un dezechilibru hormonal datorat unui tratament cu hormone sau din cauza unor afectiuni cronice cum este diabetul sau chiar sarcina. Cauzele externe tin de igiena, de spalaturile foarte dese fie doar cu apa fie cu solutii dezinfectante care distrug flora naturala si sanatoasa.

rsz_zz2In lipsa acestei flore, alte microorganisme isi pot face aparitia foarte usor – printre acestea si ciuperca responsabila de aparitia candidozei. Simptomatologia in cazul acestei afectiuni este destul de acuta, drept pentru care, daca va aflati intr-o asemenea situatie este necesar un control medical. De foarte multe ori, insa, femeile preferea sa se trateze  singure, insa acest lucru nu face decat sa instaleze candidoza si mai bine in organism. Astfel, odata ce nu este indepartata corespunzator, exista riscul de a recivida de fiecare data cand organismul nostru este slabit. In cazul femeilor care au partener, acesta poate prelua candida, in timpul actului sexual, dar, el nu va prezenta nicio simptoma, afectiunea fiind specific feminina.

Partea mai grava nu este acesta ci potentialitatea pe care candidoza vuvlovaginala de a cauza infertilitatea femeii afectate. O candidoza netratata care recidiveaza mereu poate cauza un dezechilibru permanent a organismului feminin care cauzeaza mai departe infertilitatea.

Un simplu control atunci cand se prezinta simptomele este suficient pentru a avea in continuare o viata sanatoasa. Este necesar ca tratamentul sa fie admis de medic pentru ca uneori nu  este cazul unei candidoze obisnuite, tulpini ale acestei ciuperci evoluand constant, acestea fiind rezistente la anumite medicamente. De aceea este necesara o analiza a unei mostre de ciuperca preluata de pe pacienta, in asa fel incat sa se determine tulpina din care face parte candida.

Pentru mai multe detalii despre cum sa ai o viata sanatoasa, intra aici. Vei gasi detalii atat despre tratamente alternative cat si sfatul medicului. Traieste sanatos.