In plin secol 21 inca aud femei care vorbesc despre candidoza vulvovaginala ca si cum ar fi un semn al infidelitatii si proastei igiene, un fel de stigmat care aseaza femeia la coada societatii. Cred ca este important sa intelegem ca acest lucru este o minciuna. De fapt, nici nu putea fi mai departe de adevar. Candidoza vulvovaginala nu este o boala cu transmitere sexuala, iar proasta igiena nu este cauza aparitiei sale.

rsz_1810727Din contra, multa lume nu stie ca una din cauzele declansarii candidozei este de fapt un dezechilbru, hormonal, alimentar sau de energie. Astfel lipsa activitatii sexuale pentru perioade lungi de timp, un stil de viata agitat sau stresul continuu poate fi sursa primara a candidozei, cu alte cuvinte nimic imoral sau nepotrivit. In organismul femeii se inregistreaza un dezechilibru care duce la schimbarea secretiilor corpului. La nivelul pielii ph-ul se schimba, incurajand manifestarea ciupercii candida albicans, cea care este responsabila de candida. In felul acesta ciupercile bune pentru corpul nostru mor, lasand loc candidei sa se dezvolte si sa provoace nenumarate neplaceri femeilor.

Femeile nu ar trebui sa fie rusinate de aceasta afectiune pentru ca cu cat sunt mai rusinate cu atat mai mult vor evita sa mearga la doctor pentru a se trata. Partea proasta este candidoza recurenta, care netratata, poate duce la infertilitate temporara sau chiar permanenta.

Netratatrea acestui dezechilibru poate avea repercusiuni grave care nu merita nicio privire acuzatoare din partea societatii. Candidoza vulvovaginala este o afectiune cu care mai mult de 60% din femeile din lume se confrunta macar o data in viata. Din fericire exista tratamente pe piata, care pot ajuta femeile sa recastige echilibrul hormonal al corpului. Este disponibil si aici, impreuna cu alte informatii utile. Retineti, doar pentru ca sunteti femei si suferiti de pe urma candidei, nu trebuie sa lasati societatea sa va judece, candida este doar o afectiune ca oricare alta.