Despre cauze si tratament candidoza vaginala vom vorbi in cele ce urmeaza, si va vom spune cum puteti rezolva aceasta problema care va da mari batai de cap. Referitor la candidoza vaginala, putem spune pentru inceput ca este cea care defineste o infectie produsa de ciuperci. In ceea ce priveste infectiile vaginale micotice, acestea au tulpine ce poarta denumirea stiintifica de Candida, iar cauza care duce la aparitia vaginitei micotice este candida albicans. Dupa cele mai recente studii se aproximeaza ca exista multe femei ce se confrunta cua ceasta problema cauzata de candidoza, intr-un procent de 20 – 50  %. Acest numar de femei vor dezvolta si vor avea macar odata in viata probleme cauzate de candidoza vaginala. Despre vaginita putem spune ca este o infectie a vaginului, iar boala de acest tip este una foarte comunta si peste 75 % dintre femei pot avea vaginita, cel putin odata in viata lor.

Totodata vaginita poate fi cauzata de o serie de infectii, insa poate surveni si ca urmare a unor cauze neinfectioase printre care putem aminti traumatizarea sau iritarea mucoasei vaginale. In ceea ce priveste vaginita infectioasa, despre aceasta putem adauga ca are cauze numeroase, printre care regasim si bacterii, protozoare, sau ciuperci. De asemenea unele tulpini miotice se regasesc natura in flora vaginala, iar aceste tulpini sunt cele care pot deveni patogene, si pot cauza riscul aparitiei candidozei vaginale. Flora vaginala este protejata de infectii, prin asa numitii bacili Doderlein, sau lactobacili, iar dezechilibrul, si disctrugerea florei vaginale poate cauza multe probleme pentru vagin si apare riscul infectiilor.

rsz_15261662_lIn cazul in care acest rol al lactobacililor este redus, poate aparea riscul unor infectii vaginale, precum candidoza. Astfel, cauzele ce pot duce la aceasta situatie, sunt reprezentate de administrarea de antibiotice, pentru diverse tratamente precum a tractului urinar, a celui respirator, sau pentru diferite tipuri de afectiuni. Chimioterapia poate juca si ea un rol important in aparitia infectiilor vaginale, iar femeile cu un sistem imunitar slabit pot dezvolta de asemenea astfel de infectii. O alta categorie de persoane predispuse la aparitia acestei candidoze, sunt si cele care au diabet zaharat, si de asemenea femeile ce se afla in perioada unei sarcini. Si femeile aflate in cadru unui tratament cu contraceptive orale sunt predispuse la aparitia problemelor cauzate de candidoza vaginala.

O alta cauza in ceea ce priveste aparitia candidozei vaginale este reprezentata si de spalaturile vaginale, folosirea produselor chimice in acest sens, si de asemenea folosirea de spray-uri parfumate. Aceste elemente pot fi cauze ce duc la aparitia problemelor cauzate de candidoza vaginala. Pentru toate aceste cauze ce duc la aparitia unei candidoze vaginale aveti nevoie de un tratament candidoza vaginala, si trebuie sa folositi cele mai bune produse pentru a scapa de ea. In aceste conditii puteti accesa aceasta pagina, deoarece acesta este locul in care puteti gasi unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru candidoza vaginala, care va va oferi posibilitatea sa aveti o viata mult mai buna, lipsita de problemele de acest fel. Puteti primi de asemenea informatii si sfaturi pentru tratarea candidozei vaginale.