In cele ce urmeaza va vom prezenta cauzele si factorii care provoaca dezechilibrul florei vaginale, si este foarte important sa tineti cont de aceste informatii, in cazul in care veti dori sa tratati eficient aceasta problema, si sa combateti principalele cauze care duc ala aparitia ei. Incepem prin a va spune ca modificarile care pot afecta pH-ul sunt cele care pot determina si scaderea numarului de lactobacili vaginali. In aceste conditii vaginul va fi populat cu organisme patogene si va fi crescut foarte mult riscul unei infectii vaginale, de care veti scapa foarte greu, mai ales daca ne gandim la faptul ca ea poate recidiva de cateva ori pe an. In continuare vom prezenta cateva cauze care duc la aparitia dezechilibrului florei vaginale, si incepem prin a va spune ca antibioticele sunt cele care pot contribui si pot modifica microbiologia vaginului, crescand foarte mult riscul unei infectii vaginale.

De asemenea si variiatiile hormonale sunt o cauza a dezechilibrului florei vaginale, ceea ce inseamna ca poate scadea nivelul de estrogenti, si crescut nivelul de progesteron. Acesta din urma este cel care poate afecta epiteliul vaginal, crescand totodata si riscul de infectie. De cele mai multe ori aceste variatii hormonale apar odata cu ciclul mestrual, si cu sarcina. Un alt factor ce poate duce la dezechilibrul florei vaginale o reprezinta si preparatele intravaginale. Astfel, spalaturile vaginale si medicamentele folosite pentru vagin, sunt cele ce pot modifica foarte mult pH-ul si flora vaginala, iar rezistenta la infectie va fi una mult mai mica. Si contactul sexual sau spermicidele pot duce la aparitia dezechilibrului florei vaginale, iar acest lucru este posibil deoarece sperma are un pH alcalin, care poate afecta foarte mult mediul vaginal.

Bolile cu transmitere sexuala (BTS) sunt de asemenea cauze ce pot duce la aparitia dezechilibrului florei vaginale, iar acest lucru este posibil datorita faptului ca va fi afectata microbiologia vaginului, si de asemenea rezistenta la infectie. Si stresul, dieta deficitara sau oboseala pot duce la aparitia acestei probleme, deoarece va fi afectat pH-ul si sistemul imunitar, iar in cazul in care aveti o flora vaginala dezechilibrata este posibil sa fie cauzata de acesti factori. Igiena intima poate contribui foarte mult la dezechilibrul florei vaginale, deoarece aceasta poate afecta direct pH-ul vaginal, mai ales prin caracteristicile produselor folosite in acest sens. Si corpii straini pot modifica semnificativ pH-ul si microbiologia vaginului, si trebuie sa fiti atente la aceste detalii pentru tratarea dezechilibrului florei vaginale.

Este posibil sa va intrebati si care sunt simptomele acestui dezechilibru al florei vaginale, iar in aceste conditii putem spune ca ele sunt multiple, si putem aminti pruritul vulvovaginal, secretiile vaginale patologice, inflamatia vaginului, senzatiile de arsuri si iritatii, miros neplacut, disconfort, durere la contact sexual, si usturimi. Acum, probabil cautati o metoda sa scapati de aceasta problema cauzata de dezechilibrul florei vaginale, in cazul in care va confruntati cu aceste probleme, iar in acest sens putem adauga ca puteti intra pe acest site. Aici puteti gasi si alte informatii importante despre acest subiect, si de asemenea produse ideale pentru tratarea dezechilibrului florei vaginale recunoscute peste tot in lume pentru eficienta lor. Puteti primi si sfaturi importante care sa va imbunatateasca semnificativ calitatea vietii.