Intrebari Frecvente

Cum se utilizeaza GYNOPHILUS?

GYNOPHILUS® SR se poate utiliza:

– impreuna cu un tratament oral cu antibiotice, ideal pentru a preveni si pentru a reechilibra infectiile vaginale;

– sau in continuarea unui tratament local cu antimicotice sau cu antibiotice, pentru refacerea florei vaginale.

GYNOPHILUS®SR se administreaza cate 1 comprimat la 4 zile astfel:

– pentru refacerea si reechilibrarea florei vaginale cate 2 comprimate cu eliberare prelungita;

– pentru prevenirea recidivei in ceea ce priveste candidoza vulvovaginala se vor folosi 6 comprimate cu eliberare prelungita.

Ce este GYNOPHILUS® ?

Datorita continutului sau bogat de lactobacillus Doderlein, GYNOPHILUS®este primul si singurul tribiotic care ajuta in cel mai eficient mod, la refacerea si reechilibrarea florei vaginale, indiferent de gravitatea problemelor legate de infectii. Eficienta GYNOPHILUS® a fost dovedita in cadrul studiului Candiflore.

GYNOPHILUS® are in componenta doar elemente naturale, iar principala susa este Lactobacillus Doderlein, o susa stabila ce poate garanta un numar insemnat de lactobacili viabili. Acestia ajuta la refacerea echilibrului florei vaginale,limitand, de asemenea, riscul aparitiei unor recidive ale infectiilor. Produsul GYNOPHILUS®este folosit de femeile din toata lumea fiind recunoscut pentru eficienta sa.

De ce ne infectam cu candida?

Exista multe circumstante si cauze care pot duce la reducerea considerabila a numarului de lactobacili, fapt ce va produce un dezechilibru in mediul vaginal. Ca urmare a acestor situatii va aparea un risc mare de infectie in zona vaginala.

De cele mai multe ori, infectiile vaginale nu au nici o legatura cu transmiterea prin contact sexual si cele mai dese cauze sunt reprezentate de multiplicarea abundenta a bacteriilor si a ciuperilor care exista in vagin. Astfel, vor aparea infectii precum cele cauzate de ciuperci (Candida albicans) sau vaginoza bacteriana, care este cauzata de bacterii (Gardnerella vaginalis).

Ce este candidoza?

Candidoza este o infectie provocata de o ciuperca ce poarta numele de Candida Albicans.

Candida albicans este o ciuperca care traieste aproape peste tot, inclusiv in corpul uman, inmultirea ei fiind tinuta sub control de sistemul imunitar. Candidoza poate fi de tip oral sau vaginal.

In cazul infectarii vaginale, cand sistemul imunitar este slabit sau apar modificari ale florei vaginale cauzate de tulburari hormonale, stres, tratament cu antibiotice etc., Candida incepe sa se inmulteasca in mod excesiv, cauzand simptome precum durere in timpul actului sexual, modificarea secretiilor vaginale, mancarime sau roseata.

Tratamentul candidozei consta in produse antimicotice.Chiar dupa terminarea tratamentului, rata de recidiva a candidozei este crescuta. Prin urmare se dovedeste necesar un produs care sa echilibreze flora vaginala si, prin urmare,sa impiedice inmultirea excesiva a Candida Albicans. Acest produs poate fi administrat concomitent cu tratamentul antimicotic sau separat pentru preventie.

GYNOPHILUS® SR poate fi utilizat:

 • Asociat unui tratament oral cu antibiotice, pentru preventia aparitiei infectiilor vaginale;
 • In continuarea tratamentului local cu antimicotice sau antibiotic, pentru refacerea florei vaginale.

GYNOPHILUS® SR  se administreaza 1 comprimat la fiecare 4 zile astfel:

 • Pentru a regenera flora vaginală: 2 comprimate cu eliberare prelungita;
 • Pentru a preveni reaparitia candidozelor vulvovaginale: 6 comprimate cu eliberare prelungita
Datorita continutului sau de Lactobacillus Döderlein, GYNOPHILUS® este singurul tribiotic care regenereaza flora vaginala indiferent de gravitatea infectiei (eficacitate dovedita de studiul CANDIFLORE).

GYNOPHILUS® contine doar componente naturale (susa specifica Lactobacillus Döderlein – foarte stabila, garantand un numar mare de lactobacili viabili), care refac echilibrul florei vaginale si limiteaza riscul de reaparitie a infectiilor, fiind folosit de milioane de femei din intreaga lume.

Anumite circumstante pot reduce numarul de lactobacili, cauzand dezechilibrul mediului vaginal. Atunci apare riscul de infectie.
Cele mai raspandite infectii vaginale NU sunt transmise prin contact sexual, ci se datoreaza multiplicarii excesive a bacteriilor si ciupercilor care exista in mod normal in vagin. Aceste infectii sunt in principal candidoza, cauzata de ciuperci (Candida albicans etc.) si vaginoza bacteriana, cauzata de bacterii (Gardnerella vaginalis etc.).
 • ariatiile hormonale, frecvente de-a lungul ciclului menstrual si in timpul sarcinii (scaderea nivelului de estrogeni sau cresterea nivelului de progesteron) pot modifica epiteliul vaginal si creste riscul de infectie
 • Igiena intima agresiva afecteaza direct pH-ul vaginal
 • Preparatele intravaginale (spalaturile vaginale sau medicamentele intravaginale) pot modifica pH-ul vaginal, scazand rezistenta la infectie
 • Contactul sexual si spermicidele (sperma are pH alcalin, afectand astfel micromediul vaginal)
 • Bolile cu transmitere sexuala (BTS) afecteaza microbiologia vaginului, modificand rezistenta la infectie
 • Stresul, dieta deficitara si oboseala joaca un rol in afectarea microbiologiei, pH-ului si sistemului imunitar
 • Imbracamintea stramta sau mersul la piscine care pot fi insuficient dezinfectate favorizeaza aparitia candidozei vaginale recurente