Candidoza vulvovaginala este o infectie cauzata in principal ede ciuperca candida albicans, care face parte in cantitati mici din flora obisnuita a organismului uman, in orofaringe, intestin sau vagin. In ceea ce priveste simptomele candidozei vulvovaginale putem spune ca aceste asunt reprezentate de prurit, mancarime, sau iritatie vulvara. De cele mai multe ori secretia vaginala, si mirosul sunt alterate, si de asemenea apar semne de roseata, si fisuri vulvare. In ceea ce priveste secretia vaginala mai putem spune ca va avea un aspect albicios sau branzos, si nu este aderenta la mucoasa. In aceste conditii mai putem adauga ca aceasta imbolnavire este cauzata de candida albicans in 80 % din cazuri, iar in alte 20 % din cazuri cauzata de alte specii de candida. Daca o femeie este infectata cu candida albicans, atunci partenerul acesteia poate dezvolta si el o candidozica a penisului. De asemenea fungii pot fi evidenti prin examenul microscopic al seccretiei vaginale.

In aceste conditii se impune tratarea candidozei vulvovaginale printr-un produs ideal pentru a scapa de problemele de acest tip. Un astfel de tratament se poate aplica doar in cazul in care este vorba despre o infectie simptomatica, si se face prin administrarea in vagin a unor antibiotice timp de 7 zile. Automedicamentatia, este recomanda doar femeilor cu semnte tipice de candidoza, printre care si pruritul vulvar, si de asemenea care au fost diagnosticate si inainte cu candidoza vulvovaginala fungica. Problemele de acest tip se pot trata si cu tratamente orale. Aceste tratamente pot fi si prelungite in cazurile in care vorbim despre candidoza severa.

Referitor la diagnosticul pentru o candidoza vulvovaginala, putem spune ca acesta va fi stabilit de catre un medic ginecolog, dupa ce acesta va consulta pacienta. Totodata in cadrul acestui diagnostic, medicul va recolta si secretie vaginala de la pacienta, pentru ca mai apoi sa se inspecteze si sa se evidentieze candidoza, daca aceasta exista. In cazul in care avem de a face cu o candidoza recidivanta, in aceste situatii ea va trebui tratata si realizata o cultura fungica pentru ca mai apoi sa se vada la ce este sensibila acea candidoza, si cum se poate trata. Tratamentul consta in administrarea intravaginala a unor ovule, prin care problemele de acest tip isi vor face disparitia.

Aceste probleme cauzate de candidoza vulvovaginala pot reduce semnificativ calitatea vietii in cazul femeilor, si din acest motiv este foarte important ca acestea sa trateze din timp problema, si sa opteze pentru cele mai bune solutii. In aceste conditii puteti accesa acest link, deoarece aici veti avea posibilitatea sa gasiti informatii foarte importante despre aceasta probleme, si despre tratamentele folosite pentru combaterea lor. Produsele pe care le veti gasi aici sunt de asemenea ideale, si functioneaza foarte bine pentru eliminarea candidozei vulvovaginale, si persoanele care au folosit produsul sunt multumite de efectele beneficile ale acestuia. Trebuie sa faceti ceva pentru a scapa de aceste probleme, si pentru a avea o viata mai buna, stiind ca infectiile vaginale nu mai sunt de actualitate pentru dumneavoastra.